Crystal Queen

Crystal QueenBekende sprookjes beginnen een vast thema te worden voor Quickspin gokkasten. Zo heb je bijvoorbeeld al Sinbad en Big Bad Wolf in de collectie zitten die beiden op populaire sprookjes zijn gebaseerd. De Crystal Queen slot (waar we het in deze review over gaan hebben) is nog een voorbeeld van een sprookjes geïnspireerde video slot. De inspiratiebron voor dit spel is het sprookje van de Snow Queen geschreven door de legendarische schrijver Christian Andersen. Hoe de verhaallijn van deze gokkast precies verloopt lees je iets verderop in de review. Wat je ook kan verwachten van de gokkast is een scala aan speciale features. Zo kan bijvoorbeeld het aantal win lijnen en de rijen symbolen per rol gedurende het spel oplopen. Om te beginnen zijn er vijf rollen met elk drie rijen symbolen en 20 win lijnen. Bovenaan het speelveld zie je echter nog drie rijen symbolen die nog bevroren zijn. Deze kunnen tijdens het spelen ontdooien waardoor er zes rijen symbolen op een rol staan en het aantal win lijnen 56 bedraagt.

Gokkast thema

Het thema van de Crystal Queen gokkast is gebaseerd op het boek de Snow Queen van Christian Andersen. De sneeuw koningin leeft in een land waar er altijd sneeuw ligt. De setting voor het spel is dan ook een romantisch winterlandschap. Romantiek bloeit er ook tussen de hoofdpersonen van de video slot. Gerda en Kai, die beiden als Eelandsymbolen op de rollen voorkomen, vormen samen een leuk koppel. Een rendier en de sneeuw koningin zijn de twee overige symbolen waarmee je de hoge prijzen kunt winnen. Combinaties met deze symbolen maken wordt vergemakkelijkt door de aanwezigheid van twee wild symbolen.

Normale en Spreading Wild symbolen

Twee verschillende wild symbolen waarvan je gebruik kunt maken zien we ook steeds vaker bij Quickspin slots. Dit is geen verassing want de gokkasten hebben nooit een gebrek aan speciale features. Waarom dan ook geen twee wild symbolen. Als eerste is er het normale Wild symbool. Deze komt in het basisspel alleen op de rollen 4 en 5 van het spel voor en tijdens de free spins op de rollen 1, 2, 4 en 5. Dan hebben we ook nog het zogenaamde Spreading Wild symbool. Deze speciale wild zie je in het basisspel op de eerste drie rollen van de gokkast en tijdens de free spins op Vrouwde middelste drie rollen. Deze Spreading Wild symbolen zijn bijzonder omdat deze uitbreiden naar omliggende symbolen. Zo kunnen 1 tot 5 extra wild symbolen op het speelveld erbij komen te staan.

Rijen symbolen ontdooien met re-spins

De drie rijen symbolen die aan het begin van het spel nog bevroren zijn kan je ontdooien met behulp van re-spins. Crystal Queen kent namelijk ook de Swooping Reels feature. Dit houdt in dat na iedere winst de winnende symbolen van het speelveld verdwijnen en plaats maken voor nieuwe symbolen. Door deze feature kan je meerdere keren een winnende combi achter elkaar maken. Iedere keer dat je een opeenvolgende winst behaald zal een extra rij symbolen ontdooien. Ook zal een steeds hogere multiplier op de prijzen worden toegepast. Na drie opeenvolgende winsten speel je met zes rijen symbolen per rol en een multiplier van 5x.

ScreenshotFree spins met 30 symbolen en 112 win lijnen

Krijg je drie of meer scatter symbolen op de rollen van de online iDeal gokkast dan ontvang je hiervoor een aantal free spins. Tijdens deze free spins feature zullen alle zes de rijen symbolen per rol ontdooid zijn. Je speelt dus met in totaal 30 verschillende symbolen op het speelveld. Ook heb je 56 win lijnen tot je beschikking. Een andere eigenschap van de free spins feature is echter ook win both ways. Hiermee kan je winnende combinaties zowel van links naar rechts als van rechts naar links kunt maken. Eigenlijk kan je dus op 112 win lijnen combinaties met symbolen maken.