King Colossus

King ColossusHet koninkrijk van King Colossus is een land van kolossale dingen. De bebaarde man is zelf ook groot van formaat. Daarom kan je ook kolossale symbolen verwachten en het winnen van kolossale prijzen. Het resultaat is een imponerende online Quickspin gokkast die je zeker niet mag missen. Dit is namelijk een videoslot waarmee je met wat geluk de balans bij het casino een enorme boost kan geven. De koning bezit zelf ook heel wat rijkdom. De symbolen op de vijf rollen bestaan namelijk uit verschillende soorten edelstenen, een gouden leeuw en een gouden troon. De twee laatste symbolen hebben een speciale functie die we later in deze review nog uitgebreid zullen bespreken. De koning Colossus zelf komt ook in het spel voor. Tijdens de free spins feature zelfs in een zeer groot formaat. Ook hier lees je later meer over. Winnende combinaties met de symbolen te maken kan op 40 verschillende win lijnen.

Gokkast thema

King Colossus is koning van wat lijkt een onderwaterwereld. De man met een imponerende witte baard doet daarom ook veel aan de Griekse god Zeus denken. Deze verwijzing wordt echter niet door Quickspin zelf gemaakt. In de verhaallijn spelen de koning en zijn rijkdommen de hoofdrol. Deze komen pas echt tot leven tijdens de free spins Paarsfeature. Je krijgt dan namelijk iedere spin meerdere van de gouden leeuw symbolen te zien. Dit komt goed uit want dit zijn wild symbolen waarmee je andere symbolen kunt vervangen. Verder doet ook het kolossale koning symbool zijn intrede in deze feature. Dit is een symbool dat een veld van drie bij drie symbolen bedekt. Alle rijen van de drie rollen kunnen hierdoor tegelijk met één symbool bedekt worden. Ook dit komt goed uit want het koning symbool is één de hoogste prijzen die je kan winnen met dit spel.

Gouden Leeuw Wild

Het wild symbool van deze online gokkast is het standbeeld van een gouden leeuw. Deze standbeelden staan ongetwijfeld op de zuilen van het kasteel van de koning. Komen de leeuwen echter op de rollen te staan tijdens het spel dan is het hierdoor makkelijker om winnende combinaties te maken. Je kan met dit symbool namelijk andere symbolen vervangen. Zoals gezegd spelen de free spins een grote rol in King Colossus. Ook voor de wild symbolen Rubyworden de omstandigheden tijdens gratis spins interessanter. Tijdens deze modus zijn er namelijk extra wilds actief. Overigens is de gouden leeuw op een winlijn ook de hoogste prijs die je kunt winnen.

Drie tronen voor free spins

De troon van de kolossale koning is de scatter. Dit symbool komt enkel op de middelste drie rollen van de slot voor. Het winnen van de free spins is daardoor niet makkelijk. Hiervoor heb je namelijk drie of meer scatter symbolen nodig. Op alle drie de middelste rollen moet een troon symbool komen te staan. Dan wordt je wel beloond met free spins die zeer winstgevend uit kunnen pakken. Ieder spin die je speelt in deze modus zal op de eerste en laatste rol altijd een wild symbool komen te staan. Hiermee gaan je kansen op het maken van een combinatie met vijf symbolen Screenshotal een stuk op vooruit. Deze kansen worden echter nog groter doordat op de middelste drie rollen ook het Massive King symbool voorkomt. Dit is een enorm symbool dat drie rollen en drie rijen symbolen in één keer bedekt. Belandt dit symbool in zijn volledigheid op het speelveld dan is een mega winst niet meer te vermijden. Tijdens de free spins zijn namelijk ook de twee gegarandeerde wild symbolen op rol 1 en 5 actief. Je kunt dus meerdere combinaties van vijf koning symbolen maken op dat moment.