Jewel Blast

Jewel BlastQuickspin gokkasten staan bekend om hun mooie animaties en de manier waarop een verhaallijn tot leven wordt gebracht. Dit zijn echter geen eigenschappen die je van de Jewel Blast slot moet verwachten. In dit spel wordt geen verhaal vertelt van een bekende sprookje of boek. Ook zijn er geen geweldige 3D animaties te bewonderen. De video slot ziet er wel goed uit en werkt perfect. De ontwikkelaars van Quickspin hebben er echter voor gekozen om het spel zo simpel mogelijk te houden deze keer. Het speelveld is standaard met vijf rollen en 25 win lijnen waarop je met de symbolen kan combineren. Verder zijn er nog twee verschillende Wild symbolen en een speciale Blast Wilds Bonus feature. De eenvoud is juist wat deze online gokkast zo goed maakt.

Gokkast thema

Jewel Blast heeft een simpel design en weinig speciale features. Zoals je van de naam kan verwachten hebben de symbolen op de rollen van de slot met juwelen te maken. Je zal onder andere diamanten, saffieren, robijnen en emeralds tegenkomen in het spel. Hiermee kunnen combinaties gemaakt worden om prijzen te winnen. Het tweede deel van de naam duidt op een explosie. Ook dit kan gebeuren tijdens het spelen van de slot. Tijdens één van de speciale features van het spel kan namelijk een explosie ontstaan die je leuke prijzen op kan leveren. Hoe deze Rubyspeciale feature precies werkt lees je in de laatste paragraaf van deze gokkast review. Het simpele design van de animaties en het lage aantal speciale features zorgt ervoor dat het spel snel verloopt. Je wordt tijdens het spinnen niet steeds onderbroken door bonusspellen of special effects. Veel spelers zullen dit een voordeel vinden. Zij houden niet van rare effecten en willen gewoon een ouderwetse gokkast spelen.

Normale en Bonus Wild symbolen

Naast de verschillende juwelen zijn er ook nog andere symbolen die op de rollen van de video slot voorkomen. De lage prijzen zijn de bekende kaartsymbolen A, K, Q, J en 10. Deze zijn minder belangrijk dan de juwelen symbolen van het spel. Een belangrijkere rol is weggelegd voor de twee Wild symbolen. Beide kunnen andere symbolen vervangen om zo een combinatie aan te vullen. Het normale Wild symbool is een zeepbel met het woord Wild erin. ScreenshotDit is ook meteen de hoogste prijs die je kunt winnen op deze online gokkast. Daarnaast is er ook nog het Bonus Wild symbool. Hiermee is het mogelijk om de Blast Wilds Bonus feature te activeren. Dit is de feature waaraan Jewel Blast het tweede deel van de naam aan te danken heeft.

Explosies met de Blast Wilds Bonus

Blast betekent explosie in het Engels. Deze komt in het spel voor wanneer twee of meer Bonus Wild symbolen op de rollen komen te staan. Op dat moment zullen eerst de gewonnen prijzen uitbetaald worden. De kans is immers groot dat je een winnende combinatie kunt maken wanneer je meerdere wilds op de rollen hebt staan. Na het incasseren van je prijzen zullen de Bonus Wilds plotseling exploderen. Met deze explosie worden de speciale Wilds en omringende symbolen opgeblazen. Hierdoor ontstaan er open plekken op het speelveld. Deze worden ingenomen door nieuwe symbolen die van boven naar beneden komen vallen. Het geeft je de mogelijkheid om opnieuw een winnende combinatie op een win lijn te maken. Komt er opnieuw een Bonus Wild symbool op de rollen te staan dan zal ook deze ontploffen. De explosies en kansen om te winnen blijven elkaar opvolgen totdat er geen nieuwe Bonus Wild symbolen op de rollen meer staan. De feature maakt het mogelijk om bij iedere willekeurige spin die je op deze gokkast speelt een groot bedrag te winnen.